BANTUAN SEGERA AMAT DIPERLUKAN

KEADAAN MASJID WAN CHIK ARIFFIN SEMAKIN MEMBIMBANGKAN.

Masjid yang kini telah  berusia  100 tahun   memerlukan bantuan segera untuk penambahbaruan, baikpulih dan penyelenggaraan.

Keadan struktur yang berusia dan usang terutama di bahagian  alang/atap boleh mengundang bahaya  kepada jemaah yang hadir untuk menunaikan solat.

DANA SEKITAR RM100K DIPERLUKAN!!

Di sini terlihat, perlunya kerja keras dan usahasama daripada semua pihak untuk mengumpul dana sekitar RM100k bagi pembaharuan, baik pulih dan penyelenggaraan.

Pembaharuan dari segi infrastruktur juga diperlukan bagi menampung jemaah yang semakin bertambah terutama sekali di waktu perayaan dan perlaksanaan program-program masjid.

KEADAAN INFRASTRUKTU R YANG PERLU DITAMBAH BAI K

HASIL SUMBANGAN AKAN DISALURKAN UNTUK

1. Menukar alang/atap yang sudah reput dan usang
  2. Menambah  ruang solat dan bilik pengurusan
  3. Membaik pulih tandas-tandas yang rosak
  4. Peralatan Elektrik seperti lampu dan kipas
  5. Penambahbaikkan alat pembesar suara

أَنْ تَصَدَّقَ وَأَنْتَ صَحِيحٌ شَحِيحٌ تَخْشَ الفَقرَ وَتَأْمُلُالغِنَى

“(Sedekah yang paling besar ganjarannya ialah)   Engkau bersedekah Ketika sihat sedangkan hatimu   berasa sangat kedekut (untuk bersedekah), jiwamu   sedang takutkan kemiskinan dan kau bercita-cita   mengharapkan kekayaan."

- Hadith Riwayat Al-Bukhari -

Sekiranya Tuan/ Cik Puan ingin berinfaq, boleh juga salurkan infaq terus ke  akaun Maybank  dibawah :

Nama Bank: Maybank
No. Akaun: 5505 1407 0077
Nama Pemegang Akaun: Pemegang Amanah Yayasan Mihrab

[  Tolong letakkan Reference  "ai"   untuk mudahkan pihak kami agihkan dana ]

MAKLUMAT TAMBAHAN:

1. Setiap Infaq/Sumbangan secara online adalah menggunakan payment gateway Billplz

2. Setiap transaksi yang berjaya akan ada caj perkhidmatan sebanyak RM 1.50 daripada platform Billplz

3. Jika ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi pegawai kami di talian 011-1963 2876 atau klik untuk terus ke Whatsapp

DISCLAIMER:

1. Kempen ini bertujuan untuk kutipan dana bagi pembangunan Masjid di Malaysia.

2. Setiap sumbangan yang diberi akan di agihkan kepada pihak Masjid yang telah memohon di bawah kami.

3. yayasanmihrab.onpay.my tidak bekerjasama dengan pihak facebook dalam pelbagai cara seperti tajaan atau kelulusan produk.

4. Semua Trademark yang dinyatakan adalah hak cipta masing-masing.

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
INFAQ RM 10